Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Best and Worst films

Üdvözlök mindenkit a blogomon. Elsősorban számomra emlékezetes filmeket fogok bemutatni vagy összehasonlítani másokkal, de olyanokról is szó lesz, amelyek felkerültek nálam a legrosszabb filmek listájára.

Friss topikok

Majd meghalnak Mandy Lane-ért (én is, ha még egyszer végig kell néznem)

Daniel 21 2012.11.08. 20:15

 

 

  Néha olyan filmeket nézek amelyekről tudom, hogy rosszak lesznek de kíváncsi vagyok rájuk valamiért, esetleg érdekel, alul tudják-e múlni az aktuális negatív rekordot. Na, a Majd meghalnak Mandy Lane-ért pont nem tartozik ezek közé. Megláttam, hogy Amber Heard játszik benne (ez már önmagában elég nekem;  ugyan színészi kvalitásai nem túl kiemelkedőek, cserébe nagyon jól néz ki), aztán elolvastam miről szól és ennek alapján egy szórakoztató tinihorrorra számítottam. Ehhez képest....

  Kijelenthetjük, hogy gyakorlatilag az összes tinihorror ugyanazokat a sablonokat használja fel ( jó pasi, jó csaj, lúzer srác, lúzer lány, gimis buli, szex, piák, kaszabolós gyilkos).  Rengeteg ilyen típusú filmet láttam de valahogy mégsem tudom megunni őket, mert számomra az esetek többségében kifejezetten szórakoztatóak, a műfaj minden kiszámíthatósága ellenére is. Ehhez általában annyi kell, hogy meglepetésként érjen a gyilkos személye (ez alól természetesen kivételek az olyan típusú filmek mint a Péntek 13), jól legyenek időzítve a csavarok (már ha vannak), szerepeljen köztük néhány izmos srác pár nagymellű csajjal, és nem árt, ha van egy-két karakter akikkel szimpatizálni tudunk. Na, ez a film a leírtak közül egyedül a „nagymellű csaj” kitételt tudja teljesíteni, minden másból megbukott,  ráadásul az egész annyira unalmas és lassú, hogy a 90 perces játékidő minimum két és fél órának tűnik.

Sok horror azért sikertelen, mert nem hoz semmi újat - tehát csak a jól bevált sablonokból képes építkezni, és túlságosan kiszámítható -  de a Majd meghalnak Mandy Lane-ért még ehhez a nem túl magas, „ láttunk már jobbat is”, vagy „egyszer elmegy” szinthez sem képes felnőni. A szereplők – különösen a fiúk – nemcsak hogy sablonkarakterek de kifejezetten ellenszenvesek is. A lányok pedig még a tinihorrorokhoz képest is irreálisan ostobák. Az ember azt remélné, hogy akkor a főszereplővel, a címben szereplő Mandy-vel tud majd azonosulni és szimpatikus lesz, de az ő karaktere pedig annyira kidolgozatlan, hogy annak ellenére sincs semmilyen hatással a nézőre, hogy a szerintem kifejezetten szép, Amber Heard játssza. Aki sajnos nem nagyon erőltette meg magát; körülbelül két arckifejezést képes felmutatni a játékidő alatt és láthatóan azt sem tudja mit keres itt. Ami pedig a legröhejesebb, hogy Mandy karakterét szűznek állítják be, ami abban nyilvánul meg, hogy hatodikos kislányként viselkedik (a „szűz” nem az „infantilis” és az „éretlen”szinonimája). Ráadásul mindezt pont Amber Heard-ről próbálják elhitetni, akinek a külseje csak egy fokkal szűziesebb mint Maya Goldé. Amikor például kettesben sétál az egyik sráccal akkor ilyen jellegű kérdések hangzanak el Mandy felé, hogy: „ Megfoghatom a kezed?”, meg „Adhatok az arcodra egy puszit?”, amitől persze a színésznő elpirul. Mintha az oviban lennénk, közben egy 20 év körüli fiú próbál befűzni egy 18-19 éves lányt. Rendben van, hogy szűz, de ebből még nem következik, hogy most fogják meg először a a kezét, vagy soha nem kapott még puszit fiútól, és ha mégis így van, akkor ezt a szerepet egy olyan színésznőnek kéne játszani, akinek el is hisszük. Hasonlóan értelmes rész, amikor a másik két lány arról beszél, hogy a jelenlévő srácok közül, kinek van nagyobb farka, majd miután kiderül, hogy az egyiknek kicsi, az fogja magát és sértődötten kivonul. Persze ezt is lehetne poénosan vagy jól előadni de ebben az esetben inkább nevetséges és béna. Mindez persze nagyban köszönhető a színészeknek és a karaktereiknek, amelyek ha nem lennének ennyire idegesítőek, a filmet is könnyebben tudnánk élvezni.

Említettem, hogy a Majd meghalnak Mandy Lane-ért unalmas, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy vannak benne laposabb részek vagy hullámzó a színvonala, hanem úgy, hogy a a másfél órából egy 3 perces fürdőszobában lezajlott jelenetet leszámítva (ez az egy, ami tetszett a filmben) folyamatosan váltják egymást az idióta és az unalmas szakaszok és a végén már nem tudjuk, melyiknek örüljünk jobban.

Tehát ez a film valódi mélypont a tinihorror illetve slasher kategórián belül, senkinek nem ajánlom. Amikor Amber Heard bikiniben van, meg az említett fürdőruhás jelenet nem rossz ( tehát a 90 percből, mondjuk 5 perc), de a többi gyakorlatilag minősíthetetlen.

10/2,5

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekk.blog.hu/api/trackback/id/tr214897497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása